Anmeldelse

www.geografi-tjek.dk

www.geografi-tjek.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter at geografi er blevet et skriftligt prøvefag i folkeskolen, er der kommet mere fokus på test til geografi, og nu er der også kommet et digitalt bud på geografitest. "Geografi-tjek.dk" giver eleverne mulighed for at forberede og afprøve deres færdigheder inden for geografiområdet, med undtagelse af den rent praktiske del af geografi, der selvsagt ikke kan testes rent digitalt. Det er Anne Mette Christensen, medforfatter til "Verden er skæv", der har udarbejdet opgaverne.

Fakta:

Titel: www.geografi-tjek.dk

Type: Internet

Forlag: JH Software ApS

Hjemmesiden er logisk bygget op, og den er nemt tilgængelig for eleverne, når de er oprettet som brugere. Herefter kan de boltre sig i testopgaver og træningsopgaver. Træningsopgaverne er inddelt i overordnede emner som Vejr og klima, Kort og godt, Pladetektonik og kontinentaldrift, Råstoffer og produktion og Danmarks landskabsdannelse. Disse er så igen opdelt i underopgaver.

Når opgaven er valgt, kommer der en række spørgsmål, hvor der skal vælges et rigtigt svar mellem flere muligheder. Spørgsmålene er godt illustreret med gode billeder. Når eleven er færdig, gives der tilbagemelding om procentvis rigtige svar og rettelserne.

Læreren kan udarbejde statistik på alle testopgaverne, hvilket giver et godt overblik over den enkelte elevs færdigheder.

Prisen for skoleabonnementet ligger fra 345 til 815 kroner om året alt efter antal klasser, hvilket må siges at være en god pris. Materialet kan anbefales som et godt supplement og testredskab til geografiundervisningen.