Uskolet

Ny Pisa-undersøgelse slår fast: Lande ret ens, også nogle forskelle. Men igen, det kan være statistisk usikkerhed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nogle elever er bedre til nogle ting, og der kan måske godt være en tendens til, at de bor i visse lande. Så er der andre, der nok er en smule bedre til andre ting. Eleverne i en del lande er ret forskellige, og det er de også i de andre lande. Indbyrdes er forskellen ikke så lille, men der er også mange ligheder.

Det er nogle af hovedkonklusionerne i den seneste Pisa-undersøgelse, der dog ifølge eksperter bør læses med forbehold på grund af den statistiske usikkerhed. Minister Antorini forklarer: »Det er, som det plejer. Vi får rapporten, så lytter vi til kritikerne, og så fortolker vi, som det passer os, intet nyt dér«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.

Powered by Labrador CMS