Debat

Glimt fra en merits rejse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mit ingeniørliv var spændende. Men det blev for snævert med deadline, evige ændringer og ingen refleksion.

Ikke på Aalborg Seminarium. Det er frihed under ansvar for egen læring. Find den store klinge, ellers sættes du allerede fra start af. Sikken en studiestart. Jeg formastede mig endog til at sige elev i stedet for studerende ej godt. Men det dæmrede dog: det er en dannelsesrejse. Afledt af besparelser er det godt på økonomiklassen, men af sted kom vi. Mit hoved værker, tankerne flyver, og horisonten er blevet vid. Det er så fantastisk, at det næsten er til at tude over.

Men ingen rejser uden sten. Det er trist at se, at man må gøre brug af forelæsninger og storhold. Insistér på det frugtbare studiemiljø med dialog og menneskers møde. Der er nok andre, der tilbyder tvivlsomme fjernstudier over nettet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ambitionerne er forskellige, det blev tydeligt under H.C. Andersen-ugen. De fleste gik glip af foredrag og diskussion. Til gengæld så mange, hvor Andersen dilettant blev anskuet fra bæltestedet og ned. Hør nu, det er ikke et almindeligt job, vi er på vej ud til. Faglighed, didaktik, almen viden, dannelse, sprog og fysisk fremtræden skal integreres i en helstøbt identifikationsfigur over for krævende elever.

Forleden blev der afleveret opgaver i bunker. I går var der spørgetid. Pludselig fortæller læreren om en idé og skitse til det, der kunne blive et netværk for såvel studerende som lærerne og de praktiserende lærere. Det er mageløst, at jeg har fået lov til at være med, hvor der er tid til refleksion. Måske bliver der alligevel ikke kun arkiveret lodret.