Anmeldelse

Tjek på geografien

- kopimappe til geografi i 7.-9. klasse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne kopimappe er tilknyttet "Globus"-systemet, der sætter fokus på undervisning i geografi i 7.-9. klasse.

Mappen indeholder over 100 kopisider, som kan bruges direkte i undervisningen. Kopimappen giver eksempelvis bud på aktiviteter og opgaver på områder som jordkloden, vejr og klima samt en række gode globus- og atlasøvelser.

Atlasøvelserne er udformet således, at de passer til ethvert nyere folkeskoleatlas, hvilket giver gode muligheder for faglige udfordringer i undervisningen. Det kan selvfølgelig give problemer for de mange skoler, der kun har gamle atlas, men måske også give anledning til, at skolerne kunne afsætte økonomi til nye og tidssvarende skoleatlas.

Udformningen af kopimappen er rigtig god og præcis. Den behandler alle de væsentlige almene geografifaglige elementer. Det er min klare opfattelse, at eleverne vil være optaget af mappens opgaver. Arbejdet vil helt klart fungere bedst, hvis elever har kendskab til hele "Globus"-serien, således at der bliver en sammenhæng og helhed i geografiundervisningen.

Sidst i mappen er der en lang række konturkort fra hele verden. Lige til at kopiere og bruge i undervisningen.

Som en ekstra appetitvækker indeholder mappen også de berømte 48 geografispørgsmål fra Politiken rettet mod de ældste elever i Danmark. Her kan man lige tjekke elever, kolleger og forældre: "Ved alle, hvor Nakskov er placeret?"

Et rigtigt godt og brugbart materiale. Anbefales til alle geografilærere.