Uskolet

Matematiklærer: Skandaløst at vi nu kun har y minus en tiendedel y lærere på x minus 337 skoler

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I alt 337 folkeskoler er forsvundet i Danmark siden kommunalvalget i 2009, og i samme periode er antallet af lærere reduceret med over ti procent. Det fremgår af nogle statistikker, som matematiklærer Mogens finder overordentlig interessante. Som han siger: »Hvis vi sætter, at x er lig antallet af folkeskoler i 2009, så har vi altså i dag blot y minus en tiendedel y lærere til at undervise eleverne på x minus 337 skoler, det er jo skandaløst! Især fordi antallet af elever i samme periode faktisk er faldet med kun tre procent, hvilket gør mig alvorligt bange for, at vi havner i noget eksponentialregning, hvis den udvikling fortsætter«.

Siden det for nylig kom frem, at dyskalkuli - talblindhed - er en lidelse, der kan sidestilles med ordblindhed, mener mange af Mogens' kolleger efter at have opdaget symptomer hos sig selv.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.