Uskolet

Maksimum 24 ministre i hver regering

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der bør højst kunne presses 24 ministre ind i en regering. Det er budskabet i en ny kampagne, der skal sikre, at alle ministre får tid og opmærksomhed fra statsministeren, så deres udbytte af den politiske debat bliver størst muligt.

Hvis der er for mange ministre i en regering, forringes det politiske miljø både fagligt og socialt, og så er der større risiko for, at den almindelige borger vælger regeringen fra. Flere undersøgelser anbefaler derfor en ministerkvotient på maksimum 24.

I en kommentar til kampagnen siger en vælger, at hun egentlig er fløjtende ligeglad med, hvor mange ministre der er i regeringen: »Det væsentlige er, om der afsættes de fornødne resurser til at tage sig af de - jo altså ikke helt få - ministre, som har særlige udfordringer«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.