Sven Berthelsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sven Berthelsen, Viby J, 63 år, var uddannet murer i Sønderborg og blev lærer fra Marselisborg i Aarhus i 1977.

Han underviste i 34 år på Sødalskolen i Brabrand.

Han udviste et multitalent - var pioner inden for it-området og udarbejdede et fagfordelingsprogram, han solgte til skoler landet over. Det gjaldt for Svens arbejdsform, at han gik i dybden. Han var den hjælpsomme kollega, der altid stillede sig til rådighed af et godt hjerte. Han var god i diskussioner, hudløst ærlig og dybt engageret med respekt for andre. En, der ikke var ligeglad - han flyttede noget.

Hans elever havde en dygtig lærer, som gav masser af viden og gode oplevelser.

Han er, som Benny Andersen udtrykker det, »en levende død«. Det betegner meget gode mennesker, der efterlader sig så stærke minder, at man stadig ser dem tydeligt for sig.

Sven gik på efterløn i 2010, men fik kort tid efter kræft. Han var en kærlig far/morfar for sine døtre Line og Liv samt de fire børnebørn. Vore tanker går til familien og hans kone Anne-Tove.