Fynsk skolelærer vil i Folketinget

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var egentlig meningen, at han skulle være gartner, men 45-årige Franz Rohde udviklede en voldsom eksem over for planter og måtte opgive drømmen om at overtage forældrenes gartneri. I stedet blev han uddannet lærer i 2002, og siden har han arbejdet som sådan på Provstegårdsskolen i Odense. Men nu har han en ny drøm om at blive valgt til Folketinget for Konservative på Fyn.

Har du fået fri fra dit arbejde til at føre valgkamp?

»Nej, jeg passer efter bedste evne mit arbejde i de her tre uger, og så har jeg taget en lille smule fri et par dage. Men jeg går på arbejde hver dag, og så er jeg ude at føre valgkamp, når jeg har fri. Derudover er der et par forældremøder og en lejrtur med min 6. klasse, jeg skal bruge tid på«.

Hvordan får du tid til alt det?

»Jamen, det hænger selvfølgelig ikke særlig godt sammen, men jeg har valgt at prioritere mit arbejde i de her tre uger. Nu tager jeg for eksempel af sted på lejrskole, og når jeg kommer hjem, tager vi til Fanø«.

Hvordan bruger du din erfaring som lærer i valgkampen?

»Jeg tror, det giver mig en større viden om, hvad de unge er optaget af. Min viden om folkeskolen tager jeg også med mig, blandt andet når jeg er med til at udvikle politik i den konservative uddannelsestænketank«.

Hvad siger dine kollegaer til, at du stiller op?

»Mit kandidatur er blevet meget positivt modtaget, og flere af mine kollegaer har hjulpet mig med at hænge valgplakater op. De er ikke alle sammen konservative, men de synes, det er spændende, at jeg stiller op«.

cgr@dlf.org

Powered by Labrador CMS