Anmeldelse

Tro på det!

En bog om konfirmation, tro og tvivl

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I foråret er det ikke blot vore buske, der springer ud, det gør også vore unge mennesker, når de bliver konfirmeret og træder frem som teenagere på godt og ondt. Men hvad er det egentlig, der gør konfirmationen så speciel, højtidelig og festlig? Det spørges der om i denne bog, der er en broget antologi med bidrag fra blandt andre kendte præster og biskopper i folkekirken, forfattere, studieværter, en rapper, en cykelrytter og fire unge i alderen 13-15 år. Er det bare gaver og fest - eller betyder troen også noget, når man skal finde ud af, om man skal konfirmeres eller ej?

Ifølge statistikkerne er 83 procent af alle danskere døbt, og af dette antal danskere bliver 71 procent af alle unge i 7. og 8. klasse konfirmeret. Konfirmationen er alle tiders chance for at få de unge i tale om livets store spørgsmål, også selvom konfirmationen ligger på et tidspunkt i de unges liv, hvor de er meget usikre og i tvivl om, hvem de selv er - og skal blive til. Men som det udtrykkes i bogen, kan konfirmationen netop komme til at virke som en igangsætter for refleksion og som et holdepunkt i en foranderlig verden.

Bogen er skrevet til de unge, der enten går til konfirmationsforberedelse eller overvejer, om de skal begynde at gå til det. Og så må forældrene gerne læse med! For jo mere man snakker om tro og kristendom, des mere afklaret bliver man om troens betydning i verden, ikke mindst i en tid, hvor der brændes danske flag (med kors i midten) af i de muslimske lande. Hvad er det for følelser, der rammer mennesker med en anden tro end vor egen? Den slags kan man blive bedre til at forholde sig til, hvis vi alle tør tale mere om de store ord og spørgsmål i livet. Så selv om en antologi kan virke sporadisk og flagrende i sit udtryk, kan mangfoldigheden netop være med til at åbne op for en debat om, hvad vi vælger at tro.