Ud af gymnastiksalen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gymnastiksalsprøven, hvor de studerende sidder ved små borde i pænt ordnede rækker bøjet over kladde- og indskrivningsark, er på vej ud af de danske lærerseminarier. Og dermed mindskes også stille og roligt det problem, at nogle seminarier tilbyder eleverne at bruge computer ved skriftlig eksamen, mens andre afviser blankt.

- Løsningen er, at gymnastiksalsprøverne bliver afløst af noget andet, siger rektor for Holbæk Seminarium, Knud Munksgaard.

I Holbæk er der ingen mulighed for at bruge computer ved de skriftlige eksamener, blandt andet fordi ledelsen mener, at de kommende lærere også bør vise, at de kan arbejde med almindelig håndskrift.

Holbæk Seminarium har fortsat en stor skriftlig danskprøve som afslutning på første del, hvor 186 studerende er til eksamen samtidig, mens afgangsprøven på dansk som linjefag ikke længere foregår i gymnastiksalen. Overalt arbejder man med nye prøveformer.

På Københavns Dag- og Aftenseminarium er den store fælles danskprøve forladt til fordel for et system, hvor de studerende leverer skriftlige arbejder til en såkaldt skrivemappe, som de undervejs kan redigere i og forbedre for til slut at fremlægge tre af arbejderne til endelig bedømmelse. På den måde foregår den skriftlige eksamen løbende - enten ved den studerendes egen computer eller på en i et ledigt lokale på seminariet.

- Der bliver færre af de egentlige gymnastiksalsprøver, bekræfter formanden for seminarierektorerne, Knud Erik Bang, Silkeborg Seminarium.

kara