Kenya-Danmark

Samarbejdet mellem DLF og Kenyas lærerforening går på to ben

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er han kenyaner eller dansker - Claus Staehelin?

Generalsekretæren for Knut, Kenya National Union of Teachers, Francis Ng'ang'a, er ikke i tvivl. Selv om Claus Staehelin er pæredansk, har fast adresse i Danmark og er ansat i Danmarks Lærerforening, såer han åndeligt set kenyaner!

Det fortalte den kenyanske generalsekretær, da han i sidste uge mødtes med DLF's hovedstyrelse som et led i udvidelsen af samarbejdet mellem de to organisationer.

DLF har i mange år arbejdet tæt sammen med Knut. Den faste mand på samarbejdsprojektet har altid været Claus Staehelin, og alle faglige ledere i Kenyas lærerforening har været udsat for hans pædagogik og projektstyringsmetoder.

Tillidsrepræsentanter på samtlige skoler i Kenya uddannes nu i et projekt, som DLF står for, og som finansieres af Danida. Men fremover er det ikke kun det fagpolitiske ben, der skal trænes. Også det pædagogiske ben skal med, og Knut, Kenyas undervisningsministerium og DLF er derfor gået sammen om at gennemføre en række intensive seks-ugers 'training pilot programmes' for kenyanske matematiklærere.

Francis Ng'ang'a takkede hovedstyrelsen varmt.

- For DLF og danske lærere er 'solidaritet' ikke bare et ord, men konkret praksis. Det véd vi i Kenya. For det viser vores samarbejde, sagde han.

-th