Debat

Fæl egoisme

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med de af Holger Henriksen og undertegnede fremførte Bomholt-citater er demonstreret den højeste politiske kunst. Først udtrykker Bomholt det socialdemokratiske ønske om dannelsen af det ideologisk fuldendte kollektivmenneske. Dernæst smører han befolkningen med forsikringer om, at noget sådant selvfølgelig aldrig er tænkt realiseret med skolens hjælp. Præcis som når et folketingsflertal med hang til det marxistisk-revolutionære nu har indrettet folkeskolen udelt for med den fagskyende tværfaglighed at prisgive den hensigtsmæssigt opbyggede vidensformidlende undervisning og opnå det ideologiske mål: at ensgøre alle på et åndsnivellerende stade. Samtidig med at befolkningen smøres med forsorne lovfæstede ord om, at netop den skole, der lægger hensynet til den enkelte de største hindringer i vejen, lige netop er den skole, der er bedst egnet til at tage udgangspunkt i hver enkelt elev.

Det er åbenbart på dette demagogiske grundlag, hvor virkeligheden er ét, og den verserende propaganda siger noget andet, at Holger Henriksen vælger at acceptere den udelte enhedsskole. Desværre med den tilføjelse, at den delte skole, der redeligt i sand folkelighed giver alle elevkategorier lige muligheder for at nå så langt, som deres evner rækker, med misbrug af lidt dovregubbemoral gøres til udklækningssted for troldfolkets fæle egoisme.

Vagn Madsen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

viceskoleinspektør, Brønderslev