Uskolet

Indeklima: Reform skyld i udvikling fra bwadr til føj for en klammo stinker

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tung luft og en CO2-koncentration langt højere end Arbejdstilsynets anbefaling, det er hverdagen i klasselokalerne på mere end halvdelen af landets skoler. Ifølge en ny rapport er det ikke blevet bedre med skolernes indeklima siden 2009. Snarere tværtimod.

»Alle ved, at børn lugter«, forklarer en engelsklærer. »Og vi lærere er måske heller ikke altid selv for gode. Men hvor det før i tiden var idrgh og bwadr og yackk, når man lige kom ind i en klasse, der er det altså med den nye reform blevet mere til fyda føj for en led klammo stinker, ikke? Jeg mener: Vi skal hver dag opholde os mange flere timer inden for de samme fire mure, og vi skal derudover også efterleve en masse nye regler om hop og spring og løb, til sveden pibler, så hvad tror I selv?

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med 
tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder 
i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.