Elever får nyt læringsunivers

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

To folkeskoler i Hedensted Kommune har droppet Microsofts kontorpakke i undervisningen. I stedet bruger eleverne Google Docs, en gratis, webbaseret kontorpakke, der

indeholder tekstbehandling, regneark og præsentationer, og brugerne kan oprette og redigere dokumenter online. Pædagogisk konsulent i Hedensted Kommune Torsten Petersen vurderer, at alle 21 skoler i kommunen bruger Google Docs om et år.

Hvorfor er I begyndt at gå over til Google Docs?

»Vi tænker, at it er en vigtig kompetence på linje med at kunne læse, regne og tale engelsk. It er en nødvendig kompetence for at kunne klare sig i samfundet. Googles cloud­løsning er tidssvarende og møder eleverne der, hvor de er. Det er altid godt at tage udgangspunkt i deres spidskompetence«.

Hvad er fordelene ved at bruge Google Docs?

»Det giver eleverne fremadrettede it-kompetencer. Den enkelte kan opbygge sit eget læringsunivers i samarbejde med læreren ude i skyen, og tjenesterne er allerede fuldt tilgængelige. Eleverne har adgang til deres læringsresurser hvor som helt og når som helst. Det behøver ikke være i en klasse på et bestemt tidspunkt sammen med en bestemt lærer«.

Hvad er ulemperne?

»Alle omstillinger kræver tid og resurser. Heldigvis kender mange lærere og elever de her tjenester. Men for de lærere, som ikke kender dem, kræver det tilvænning«.

Hvor store er besparelserne for en skole?

»Der er helt sikkert besparelser i, at man går fra et licensbåret univers til et gratis univers. Det giver mulighed for, at skolerne kan bruge flere penge på at købe nogle gode digitale læremidler«.

jwh@dlf.org