Anmeldelse

La nuit blanche de Zoé

La nuit blanche de Zoé / Disparition à Saint-Malo

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forlaget Hachette har udgivet de to små bøger til fransk som fremmedsprog. Niveau A1 svarer til 300-500 ord, og da slutmålene for fransk i Fælles Mål er A2, passer A1 godt til første fase af franskundervisningen. For begyndereleverne er det motiverende, når de selv kan læse en "rigtig bog". Men jo tidligere eleverne er i begynderfasen, jo sværere er det at finde velegnet supplerende litteratur til dem, der også er alderssvarende. Begge bøger lever op til ovennævnte krav.

Fakta:

Titel: La nuit blanche de Zoé

Forfatter: Mirela Vardi

Pris: 70 kroner

Sider: 48 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Hachette

Titel: Disparition à Saint-Malo

Forfatter: Pierre Delaisne

Pris: 70 kroner

Sider: 63 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Didier

Dette gælder især "La nuit blanche de Zoé", som med hensyn til både indhold, sprog, glosering (fransk-fransk), illustrationer, opgaver og indtaling fungerer helstøbt og overbevisende. En flok 13-årige er på ski- og snowboardskole. Hovedpersonen er den smukke og selvoptagede Zoé. Hun drømmer om prinsen på den hvide hest, og han dukker op i skikkelse af den unge skisportslærer. Ør af forelskelse er hun uforsigtig i sneen og fanges af en lavine, men heldigvis er redningen nær.

Opgaverne er varierede og har et tydeligt sprogbevidstgørende fokus med et dejligt legende præg. Bogen kan bruges i slutningen af 7. klasse eller begyndelsen af 8.

"Disparition à Saint-Malo" har også et godt indhold, men virker i sit sprog mere konstrueret på den lidt for pædagogiske måde. I denne bog drejer opgaverne sig udelukkende om indholdsforståelsen. Hovedpersonen er tyske Antje, cirka 14 år, som sammen med spanske Carlos er på feriebesøg hos familien Lecoq. De planlægger en picnic til søs i familiens sejlbåd, men ved et uheld havner Antje om bord på et fragtskib. Hun gemmer sig og bliver vidne til, at skibet dumper tønder med kemikalier.