Læreruddannelsen er en klods om benet

Folkeskolen er gået på jagt i mudderet ved årets Roskilde Festival for at vise et lille udpluk af de lærere, som hvert år besøger festivalen som gæster, musikere, sandwichsvingere og sikkerhedsvagter

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er 33-årige Jakob Rønlov, der banker til stortrommen, når elektro-funk-divaen Camille Jones indtager Cosmopol-scenen i stramme sølvgamacher. Jakob er uddannet lærer fra Zahles Seminarium i København i 1998, men hans drøm har altid været at blive musiker.

»Det meste af tiden under uddannelsen forestillede jeg mig, at jeg skulle være lærer, men når der er noget, man meget hellere vil, så griber man jo chancen, når den kommer«, siger han.

Det gjorde den i første omgang med bandet Garbo, som fik tilbudt en pladekontrakt. Men jobbet som musiker giver ikke økonomisk sikkerhed, og i kontakten med a-kassen beskriver Jakob læreruddannelsen som en klods om benet. Det er ikke muligt at kombinere musikerlivet med et lærerjob, for a-kassen vender hele tiden tilbage til uddannelsen fra Zahles.

Jakob har arbejdet som lærer i kortere perioder. Hans første job var som musiklærer på en skole, men som nyuddannet fik han, som han selv udtrykker det, klasser, som bestemt ikke brød sig om musik. Og lige meget hvor meget han anstrengte sig, var det en sur tjans.

Jakob er glad for det, læreruddannelsen har givet ham med på vejen - en masse god musikundervisning og samarbejdskompetencer. Men selv om han er sikker på, at der er mange læreruddannede musikere på Roskilde, er det ikke noget, der bliver talt højt om.

Sammenlagt har han været på Roskilde 12 gange, og det er tredje gang, han selv spiller. Hans sjoveste oplevelse var for en del år siden til Rage Against The Machine.

»Det var første gang, jeg var knaldhamrende skæv, og det var dengang, det var rigtig vildt hernede. Så folk kom flyvende gennem luften, og i min tågede verden så det ud som delfiner over et hav«.

Jakob må tænke lidt, da han bliver spurgt, om han har kysset en lærer på Roskilde. »I så fald har jeg ikke vidst, at det var en lærer«, siger han med et skævt smil.

Powered by Labrador CMS