For 50 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Teknikermangelen

Et problem, som længe har beskæftiget en lang række kulturlande, er den kommende mangel på uddannede folk i fagene fysik, kemi og matematik. De store resultater, forskningen verden over har gjort på disse områder, medfører et vældigt behov for specialistuddannede. USA og i endnu højere grad Sovjetunionen har taget problemerne op med en løsning for øje. Således udklækker Sovjetunionens tiårige udelte eksamensskole et meget stort antal polyteknikere. Her kæles der for intellektet i fuld forståelse af, at der bliver brug for mange begavelser til udnyttelse af de forskningsresultater, der allerede foreligger, og til udnyttelse af de muligheder, for eksempel atomvidenskaben i stigende grad frembyder.

Mange andre lande er i gang med problemerne, og Danmark må siges at være sent på færde. Det var derfor med fuld ret, undervisningsministeren i april indkaldte til rundbordskonference om problemet med professor Niels Bohr i spidsen, som understregede, at forberedelsen til at dække dette behov måtte begynde i skolen.

Folkeskolen nummer 19, maj 1956