Anmeldelse

Veje til sundhed - på internet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den globale landsby er en virkelighed, som ingen af os kan lukke øjnene for. Men hvor er det, vi får vore informationer fra om sygdom og sundhed? I en hastigt foranderlig verden kan bøger hurtigt gå hen at blive forældede, og vi må lære vore unge, hvor de kan få fat i det allernyeste. Her har sundhedssektoren et meget broget udbud til alle brugere af internettet, som der nu er kommet en guide til.

Bogen er både stor og inspirerende med et gigantisk udbud af søgeværktøjer. Bogens grundidé er at vise vejen til de sundhedsfaglige videnscentre, netguides, sundhedsportaler, biblioteker, bøger, tidsskrifter og udvalgte kilder til litteratursøgning. Det er meget forskelligt, hvad forskellige mennesker har brug for. Er man elev i folkeskolen, har man andre informationsbehov end en læge. Derfor er websidernes informationsniveau og fagsprog meget forskelligt. Men bogens sigte er at præsentere så mange forskellige websider som muligt, også selv om nogle af siderne sigter meget højere, end man kan forvente, at almindelige mennesker har mod på at læse. Det er så lærerens opgave at sortere i det store udbud, når internettes muligheder skal demonstreres.

Geografisk er Danmark i centrum for bogen, men der er også sider fra en masse andre lande, og der præsenteres omkring 1.000 websteder. Herved kan bogen bruges som både lærebog, opslagsværk og inspirationsguide. Bogen bør indkøbes til både skolebiblioteket, biologifagdepotet og andre faggrupper, der arbejder med sundhed i skolen, ikke mindst i forbindelse med den naturvidenskabelige projektopgave i 8. klasse og den obligatoriske projektopgave i 9. klasse. For det er jo ikke alt, en lærer kan vide med sikker paratviden .