Anmeldelse

Champion

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvem drømmer ikke om at være på, blive kendt og eventuelt vinde en fed præmie? Mange i teenagealderen kan vist svare ja til dette spørgsmål. Materialet består af en cd og et hæfte med en tv-quiz i tre omgange, hvor tre unge fra Marseille, Quimper og Paris kæmper om at vinde 8.000 euro. Undervejs er de ikke blot konkurrenter, men der udvikler sig et venskab mellem dem.

Spørgsmålene i quizzen drejer sig om geografisk og kulturel viden. Navnet på den længste flod i Frankrig, slottet, som Kaptajn Haddock i Tintins eventyr bor på, forfatteren til "De tre Musketerer". De fleste spørgsmål drejer sig naturligt nok for materialet om Frankrig.

Eftersom de tre konkurrenter bliver venner, følger vi dem desuden rundt i Paris, på café, på indkøb og på besøg i La Vilette. Det giver anledning til illustrationer bestående af farvefotos af kendte steder suppleret med tegninger af personerne og deres færden. Historien falder i otte afsnit med varierede opgaver imellem.

Hæftet forekommer mig frisk og ungt. Målgruppen, 8.-9. klasse, vil være tiltalt af både emne og layout. Nogle af opgaverne opmuntrer til selv at lave små quizzer og spil, hvad der falder fint i forlængelse af ideen med hæftet. Andre opgaver er grammatik i mere eller mindre elegant forklædning, hvor nogle elevgrupper formentlig vil tabe gejsten. Set fra et økonomisk synspunkt er der brugt megen plads på enkle og informationstomme tegninger af historiens personer.

Alt i alt et sjovt og anderledes, men dyrt materiale.