Anmeldelse

controlyourmoney.dk

controlyourmoney.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Control Your Money" er et digitalt undervisningsmateriale, som lader eleverne stifte bekendtskab med det noget oversete emne privatøkonomi. Det er Danske Bank, der står bag udviklingen af materialet, men det lader sig heldigvis ikke afspejle i nogen kommercielle interesser.

Fakta:

Titel: controlyourmoney.dk

Type: Internet

Forlag: Danske Bank

Undervisningsmaterialet henvender sig til to målgrupper: 4.-6. klasse og 7.-10. klasse. Eleverne skal via en fortælling løse missioner med mange små delopgaver, men inden eleverne kommer så langt, skal der desværre laves en del forarbejde af læreren. Programmet betjener sig nemlig af en database, som gemmer på elevernes fremgang, de fuldførte missioner, holder styr på facit og meget mere. Det er rigtig godt, men desværre kræver det enten god tid til læsning af vejledninger eller en it-teknisk kyndig lærer til setup af systemet. Det ville være rart at kunne tyvstarte på missionerne uden om dette setup.

Missionerne virker autentiske nok, men fortællingerne er til tider ret langtrukne. Jeg kunne godt ønske, at man kunne klikke frem eller tilbage uden at behøve at lytte med hele vejen. Selve opgaverne virker velvalgte, og de skal løses med små værktøjer som lommeregner og valutaomregner, men variationen er til at overse selv med de mange ekstra quizspørgsmål.

"Control Your Money" præsenterer nytænkning gennem muligheden for selv at kunne lave en mission kaldet The Real Deal. Her er det tanken at lade eleverne arbejde med virkelige projekter gennem de erfaringer og værktøjer, som de kender fra missionerne. Det virker som et godt bud på transfer mellem it-program og virkelighed.