Debat

Elevplaner er en succes

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lovreglen om elevplaner er så enkel og rummelig, at jeg ikke på noget tidspunkt har ønsket den ændret. Derfor har jeg heller ikke haft problemer med De Konservative og Dansk Folkeparti, der heller ikke ønsker den ændret. Kunne Thorkild Thejsen dog ikke være rimelig, når han skriver ledende artikler (Folkeskolen nummer 1).

Elevplanerne er en stor succes. De er blevet taget til hjertet af forældrene og 60 procent af lærerne. 97 procent af lærerne tager elevplanen i brug, når de forbereder skole-hjem-samtaler, og 94 procent af forældrene bruger planen som udgangspunkt for en samtale med barnet om, hvordan det går i skolen. Elevplanen har været med til at styrke skole-hjem-samarbejdet.

Endvidere glæder jeg mig over, at eleverne er glade for elevplanen og tillægger skriftligheden stor betydning. Eleverne efterspørger opstilling af konkrete mål og aftaler om, hvordan de kan arbejde på at blive bedre.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg synes, det er meget værdifuldt, at landets skoleelever er så positivt stemt over for evaluering, og at de gerne vil udvikle sig. Jeg mener, det er noget, vi skal sætte pris på i det videre arbejde.

Jeg er enig i, at undersøgelsen også viser, at der endnu er et stykke vej at gå, før elevplanen er fuldt integreret i folkeskolen. Men det er da ikke noget at skælde ud over. Elevplanerne er ved at blive det pædagogiske evalueringsredskab, som er ­meningen med dem, og det glæder jeg mig over.

Powered by Labrador CMS