Uskolet

»Elefanter i rum« føler sig misbrugt i ministers billedsprog

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved flere lejligheder i sin første tid som undervisningsminister har Pernille Rosenkrantz-Theil på gådefuld vis refereret til en »elefant i rummet«, og det har vakt uro i det zoologiske miljø. Ifølge en repræsentant er ikke bare elefanterne, men også andre dyr helst fri for at blive brugt i den slags sammenhænge.

»Vi vil faktisk gerne have os frabedt at blive spændt for nogen som helst form for partipolitisk vogn«, lyder det fra dyrene, som mener, at de krænkende metaforer er kommet ud af kontrol under den nye regering.

Ministeren svarer: »Klap lige hesten, der er ikke fugls føde på den anklage. Naturligvis er det mig, der har aben, men hvis de elefanter absolut skal ud af rummene, er der ingen ko på isen, det er sådan set en kamel, jeg er parat til at sluge«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.