Uskolet

Aula: It-vejledere bliver bedt om at retouchere skæve mangler og grimme sprækker væk

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flere it-ansvarlige på skolerne oplever, at forvaltninger ringer ind med ønsket om at få fjernet det ene og det andet fra præsentationer af den nye digitale platform Aula.

»De vil have os til at retouchere alt fra småskavanker i notifikationsfunktionen til grimme sprækker i datasikkerheden. Mange spørger også, om vi ikke kan gøre noget ved urenheder i driften«, forklarer en it-vejleder, som dog ikke mener, at man skal redigere alt for meget. Tommelfingerreglen er, at hvis det er noget, der alligevel forsvinder af sig selv inden for to uger, bør man helst undgå at ændre det.

Mens en sociolog mener, at det er »udtryk for en perfekthedskultur, hvor alle it-systemer hele tiden forventes at levere det optimale«, påpeger andre, at digitale platforme »er, som de er«, og at »vi ikke skal feje alt det, der er svært, væk fra vores computere«.

Som en reaktion har flere valgt at dele gamle, kiksede screenshots af Intra med tydelige fejl og mangler.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.