Birgit Holm Petersen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Birgit Holm Petersen døde fredag den 26. september efter et længere sygdomsforløb. Birgit var ansat på Løjt Kirkeby Skole fra 1. januar 1999 til sin død.

Birgit var en varm og rummelig lærer, der engageret gik til sine opgaver. Hun kerede sig om sine elever, som hun på alle måder forsøgte at nå, præcis hvor de var i deres udvikling - det være sig fagligt, personligt og socialt.

Birgits elever blev Birgits børn. Hun gjorde en forskel for eleverne og for deres familier. Hun lærte dem i høj grad at blive til livsduelige mennesker, med udgangspunkt i de vilkår de havde. Samtidig var Birgit altid sine elevers ambassadør og talerør, og alle steder, hvor hun kunne få eleverne med i større sammenhænge, kæmpede hun for dem.

Birgit var en støttende og hjælpsom kollega. Hun udviste interesse for mennesket bag kollegaen og fulgte gerne med i personlige forhold. Birgit havde grundlæggende værdier om fællesskab og ansvar - mærkesager, som hun tydeligt kæmpede for.

Birgit værnede om morgensamlinger og den danske sang, og en anden mærkesag var julemorgensamlingerne, som hun var konferencier for. Vi kommer alle til at savne Birgits fortællinger om morgenen i december.

Birgit var et fantastisk dejligt menneske, som vi savner. Æret være Birgits minde.