Uskolet

Sidste udvej: 
Lærernes døgn foreslås sat op til 26 timer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mere undervisning, mere forberedelse, flere timer med eleverne på skolen kombineret med skærpede krav til blandt andet it og inklusion - flere måneders debat om lærernes arbejdstid munder nu ud i et forslag ved de kommende overenskomstforhandlinger om ganske enkelt at øge døgnets timer for lærerne fra 24 til 26 timer. »Det kan lyde drastisk, men der er for os at se ingen vej udenom, hvis vi skal have regnestykket til at gå op, så det ikke går ud over kvaliteten i undervisningen«, lyder det fra initiativgruppen.

»Lige nu arbejder vi på en kompensationsmodel, hvor vi altså som et forsøg øger lærernes døgns længde med to timer, men så til gengæld skærer tilsvarende i de lærerstuderendes tid. Efter at det er kommet frem, hvor få undervisningstimer de egentlig har, burde et 22-timers-døgn være rigeligt for dem«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med 
tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder 
i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.