Parade på Nørrebro

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rådmandsgades Skole på Nørrebro i København har besluttet, at bydelen trænger til nogle positive oplevelser. Derfor har den arrangeret en street-parade med sang, musik og dans onsdag den 8. maj fra klokken 10 til 13.

Skolen er filialskole for Musikskolen og tilbyder undervisning i sammenspil og diverse instrumenter. Ideen med gadeparaden er derfor også at reklamere lidt for det.

Paraden begynder i skolegården og bevæger sig derefter rundt på Nørrebro - den kan blandt andet fanges på Jagtvej, ved Stefans Kirken og Nørrebro Station. Som afslutning bliver der sendt balloner op fra Nannasgade.

Kulturtil søs

Fra den 9. til den 24. august sejler Kulturskibet rundt om Fyn for at give fynboerne en oplevelse af fynsk kystkultur, teater og kunsthåndværk. Projektet Kulturskibet består af den bevaringsværdige coaster Samka og et følgeskib, som i 11 forskellige havne vil tilbyde guidede kulturhistoriske sejlture i de nærliggende farvande. På havnene vil der være kunsthåndværkermarkeder og teater. Desuden tager Fjord og Bælt Centret med rundt i alle havnene med udstillingerne 'Havet er ingen skraldespand' og 'Klap en fisk'.