Lærerne mest synlige

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærere og sygeplejersker er de to faggrupper, der er blevet nævnt flest gange i dagspressens artikler om overenskomstforhandlingerne på det kommunale område. Det viser en opgørelse i 'Kommunalbladet'.

HK'ernes fagblad har nærlæst 49 artikler bragt i Politiken, Jyllands-Posten, Berlingske Tidende, Ekstra Bladet og B.T. fra november 2001 til medio april 2002. Mens sygeplejerskerne og lærerne stort set blev nævnt lige mange gange - henholdsvis 26 og 25 - skrabede HK'erne bunden. HK'erne blev kun omtalt syv gange i artiklerne, heraf to steder som 'kontorpersonale'.

Men måske skal HK'erne ikke være så kede af, at de er svære at få øje på. I hvert fald er det ikke nødvendigvis en fordel at være sprængfarlig og synlig i mediernes dækning af et overenskomstforløb, mener arbejdsmarkedsforsker Jørgen Steen Madsen fra Københavns Universitet.

'Det er tvivlsomt, om lærerne får noget ud af deres modstand mod Ny Løn, og det virker, som om enigheden udadtil blot skal dække over en dyb, intern splittelse', siger han til 'Kommunalbladet'.