Alinea tur-retur

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks største forlag inden for uddannelsesmaterialer, Alinea, har på det sidste været igennem en turbulent periode. Først kom det frem, at forlagschef Ebbe Dam Nielsen 1. juni i år ville vende tilbage til konkurrenten Gyldendal, som han var ansat ved frem til 1991.

Gyldendal havde brug for en forlagschef for humaniora og en chef, der kunne indgå i en ny struktur, som forlaget vil etablere for at styrke det generelle beredskab i forhold til de faglige og pædagogiske krav.

Dernæst besluttede bestyrelsen for Alinea, at man ikke kunne undvære ham, men godt kunne undvære forlagets hidtidige direktør, Lise Jeremiassen.

Ebbe Dam Nielsens opsigelse kom som et chok, oplyser bestyrelsesmedlem Søren Lang til Bogmarkedet. Og da den faldt sammen med, at bestyrelsen ikke var enig i en ny strategiplan udarbejdet af Lise Jeremiassen, besluttede man sig for at fritstille hende og at konstituere Ebbe Dam Nielsen, indtil en fastansættelse kan finde sted.

Lise Jeremiassens fritstillelse betyder, at Den danske forlæggerforening må ud at kigge sig om efter en ny næstformand.

Lise Jeremiassen ønsker ikke at kommentere oplysningerne.