Sommerfest? Ja da – men hvordan?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sommerferien nærmer sig og dermed også den årlige sommerfest. På nogle skoler markeres ferien med en fredsommelig frokost over en rejemad og et køligt glas hvidvin, mens andre skoler sætter alle sejl til for at angribe ferien så farverigt som muligt.

På Engdalskolen i Brabrand er Trine Dupont med i sommerens festudvalg.

Hvordan holder I sommerfest i år?

»Vi skal arrangere en temafest, der hedder 'I bevægelse'. Det er inspireret af, at det er årets tema for Århus Festuge. Vi har på forhånd spurgt hver enkelt festdeltager: Hvor er der bevægelse i dit liv? Vi har fået mange forskellige svar lige fra 'på min konto' og 'med mine børnebørn' til 'i mit underliv'. Svarene har vi samlet i fem kategorier, som får indflydelse på både bordplan, festpynt og aftenens underholdning. Mere må jeg ikke afsløre. Men vores eget lærerband spiller, og der bliver balkort«.

Arrangerer I altid temafester?

»Ja, både til jule- og sommerfesten arrangerer det pågældende festudvalg et tema for festen, som nogle gange indebærer, at vi også får forskellige roller. Vi har for eksempel haft kolonihavefest, 'Stjerne for en aften'-fest og en fest, der var bygget op som en generalforsamling i en grundejerforening«.

Hvad gør det ved jer som kolleger, at I arrangerer specielle fester?

»Vi får oplevelse af fællesskab. Vi er et hamrende godt lærerværelse, og vi har en identitet i, at vi er gode til at holde fester. Og det giver en masse overskud til alt det, der kommer bagefter, overskud til hverdagen«.

Lotte Svane