Profil af de unge

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Fremtidens fagbevægelse er tillidsrepræsentanternes.

De unge tilhører forhandlingsgenerationen. Alt er til diskussion. De er ikke anti-autoritære - de har bare aldrig mødt en autoritet. Og de vil ikke underlægges fællesskabets beslutninger'.

'Jeg mener ikke, der er belæg for at sige, at de unge er egoistiske. Men de forstår solidaritet, som at alle har de samme muligheder - ikke at alle gør det samme'.

'Tålmodighed præger ikke denne generation. De beskæftiger sig med dét, der driver den enkelte, udvikler den enkelte'.

'De unge ønsker stort personligt ansvar, et tæt samarbejde med andre - de er gruppedyr. De ønsker gode kolleger, og så er det vigtigt for denne generation at have en god chef. De unge vægter ikke lønnen højt. Det betyder ikke, at den ikke er vigtig, men inden for en acceptabel løn er det ikke mere i løn, der gør en forskel - det gør i stedet indholdet i arbejdet'.

Centerchef Tine Lange fra Huset Mandag Morgen. Konklusioner fra en undersøgelse, hvor tusinde unge er blevet spurgt om fremtidens fagforening.

Vi har en fredagsklub på skolen for de unge - med colaer, chips og hele svineriet. Men så sidder vi i et hjørne på lærerværelset og udelukker de andre. Hvor godt er det?

Ung lærerJeg kom til København fra Jylland. Jeg skulle lære ny by, nye elever og nyt team at kende. Jeg fik en invitation fra kredsen, men jeg orkede det ikke dengang. Derfor er det vigtigt, at kredsen inviterer igen.

Ung lærer

Vi kritiserede sproget i en pjece til nye lærere. Det henvendte sig slet ikke til unge. Vi blev taget alvorligt, blev bedt om at lave pjecen om, og nu har vi etableret Ung-AKA (Ung afdeling i Københavns Amtskreds).

Ung lærer