18 dage til at løse knuden

LC og arbejdsgiverne forhandler igen om arbejdstidsaftalen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter 35 minutter i selskab med forligsmand Mette Christensen den 29. april kunne forhandlingsdelegationerne fra Lærernes Centralorganisation (LC) og de kommunale arbejdsgivere igen gå ud i solskinnet. De var enige om, hvad det er for problemstillinger, de nu skal forhandle videre om, inden de igen mødes i Forligsinstitutionen på Sct. Annæ Plads i København den 17. maj.

Når først forhandlingerne i Forligsinstitutionens regi er gået i gang, har parterne fuldstændig tavshedspligt om indholdet. Men det lå klart på forhånd, at Lærernes Centralorganisation - med baggrund i medlemmernes nej - ønsker arbejdstidsaftalen genforhandlet, og at det mere specifikt handler om forberedelsestiden. Selve det pædagogiske grundsyn, der ligger i aftalen, har man i Lærerforeningen ingen intentioner om at pille ved. Det stod klart efter et meget langt hovedstyrelsesmøde den 27. april, hvor en enig hovedstyrelse gav Anni Herfort et forhandlingsmandat.