Undervisningsmiddelprisen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsminister Margrethe Vestager (Det Radikale Venstre) overrakte torsdag i sidste uge Årets Undervisningsmiddelpris 1998 til Eva Heltberg og Christian Kock for 'Skrivehåndbogen', som er udkommet på forlaget Gyldendal Undervisning i 1997. 'Skrivehåndbogen' henvender sig hovedsageligt til elever på gymnasie- og HF-niveau, men anbefales også til lærernes egen efteruddannelse.

Selve prisoverrækkelsen blev indledt af professor Carsten Elbro fra Københavns Universitet. Han fortalte om prisens formål og baggrund.

Derefter overtog undervisningsminister Margrethe Vestager talerstolen, og hun fortalte, hvorfor netop 'Skrivehåndbogen' skulle have prisen. Hun sagde:

- 'Skrivehåndbogen' er et forbillede, som fortjener at blive prist. Bogen ser ikke ud af noget særligt, men den er enestående på sit felt.

Undervisningsminister Margrethe Vestager endte med at anbefale bogen til alle, der underviser eller selv skriver - ikke som en bog, der skal læses fra A-Z, men som et opslagsværk, der er rart at have ved hånden.

Undervisningsmiddelprisen er på 30.000 kroner og uddeles hvert år til en forfatter eller producent, der har skabt et nyt og særligt prisværdigt undervisningsmiddel. Prisen er stiftet af Undervisningsministeriet og støttes af fagbladene Folkeskolen og Gymnasieskolen.

Ud over vinderen var to andre undervisningsmidler nomineret til prisen som omtalt i Folkeskolen nummer 14, side 16.

Powered by Labrador CMS