Uskolet

DF-ordfører indrømmer: 
Pragtfuldt at sove længe

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dansk Folkepartis børne- og undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen, der ved flere lejligheder har harceleret over skoler, som forsøgsvis har ladet eleverne møde senere om morgenen, indrømmer nu, at han på det seneste har fået nuanceret sit syn på sagen.

Ordføreren, som senest har kaldt Frederiksberg Ny Skoles mødetidsforsøg for »pjat« og »curlingpædagogik«, skulle have været til møde i uddannelsesudvalget tirsdag morgen, men det blev udsat. »Så pludselig kunne jeg lige nuppe en halv time til under dynen, jeg nåede både det meste af avisen, en ekstra kop kaffe og endda at gå den lange tur med Mubarak (familiens labrador, redaktionen) helt ned til åen, det var - jamen, det var pragtfuldt«.

Ahrendtsen, som påstår, at blomsterne duftede helt specielt den morgen, har nu også revideret sin mening om curling, som han siger: »Herregud, man hjælper jo bare de små sten lidt på vej, det skal folk da have lov til«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.