Debat

Flot fremgang i Hellerup

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er pudsigt, som »nyheder«, heraf en del på anekdotisk plan, om dårlige resultater i Håbo og på Hellerup Skole får dem, der klynger sig til industrisamfundets skole, op af skuffen. Denne gang er det Steen Hessner (Folkeskolen nummer 15), der popper op med påståede dårlige resultater fra Hellerup. Skribenten ser imidlertid bort fra væsentlige ting. Eleverne i 9. klasse havde ved afgangsprøven i 2003 gået på Hellerup Skole i et år. Til og med 8. klasse havde de gået i henholdsvis tre kommuneskoler og fire privatskoler. I forhold til deres karakterer i 8. klasse præsterede de ved afgangsprøven i 9. klasse markant fremgang. Nogle eksempler:

Dansk mundtlig: 7,0 i gennemsnit i 8. klasse mod 8,2 i 9. klasse.

Engelsk mundtlig: 7,4 i 8. klasse mod 7,8 i 9. klasse.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Fysik/kemi: 6,9 i 8. klasse mod 7,8 i 9. klasse.

Matematik skriftlig: Uforandret.

Eneste generelle markante tilbagegang var tysk mundtlig, hvor gennemsnitskarakteren i 8. klasse var 7,4 mod 6,8 i 9. klasse.

Det er faktisk en meget flot fremgang på ét år, hvor man yderligere skal tage i betragtning, at der er et væsentlig større pensum i 9. klasse i forhold til 8. klasse. Endvidere er det en kendsgerning fra læseprøver, at de elever, der har begyndt deres skolegang på skolen, ligger helt på linje med niveauet på kommunens øvrige skoler, nemlig mellem de 25 procent bedste i landet.

Powered by Labrador CMS