Præmie for grimt web-sted

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Dette netsted er ikke bare grimt - det er rigtigt grimt, og så er det alt andet end brugervenligt'.

Sådan lød det i dommerkomiteens begrundelse, da 8.b fra Nordby Skole på Fanø forleden modtog klasseprisen i årets Thinkquest-konkurrence, hvor unge mellem 12 og 19 år deltager med hjemmegjorte hjemmesider til undervisningsbrug.

'I klasse-kategorien prøver vi at kigge mere på processen - at alle elever har haft fingrene i koderne, i stedet for at det er én elev, der sidder og laver designet', forklarer projektleder Anna Alanin fra Thinkquest Danmark, som fremhæver, at 8.-klassen har brugt deres website til kommunikation på tværs af landegrænser. Tre piger på kun 12 og 13 år vandt andenprisen for deres website 'Den sorte død', mens førsteprisen gik til tre 3.g-drenge fra Haslev Gymnasium, som har skabt temasitet 'Et århundrede i krig'. Se alle de deltagende hjemmesider på www.thinkquest.dk