For 50 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kampen mod børnelammelsen sat ind

Fra Indenrigs- og Boligministeriet har Undervisningsministeriet modtaget meddelelse om, at der på Statens Seruminstitut i København nu er fremstillet sådanne mængder af vakcine mod børnelammelse, at man kan påbegynde en vakcination mod polio. Da der endnu kun er en begrænset mængde af vakcine til rådighed her i landet, har Statens Seruminstitut og Sundhedsstyrelsen ment, at denne første vakcine kun bør anvendes til vakcination af en bestemt befolkningsgruppe, og at det som denne gruppe vil være mest hensigtsmæssigt at vælge visse årgange af skolebørn.

Endvidere er det oplyst, at der er fremstillet vakcine nok til, at man kan vakcinere alle børnene i de første fem skoleårgange over hele landet, samt at det vil være ønskeligt, at vakcinationen, som gives ved tre injektioner, to med cirka én måneds mellemrum og en tredje cirka et år efter, for de to første injektioners vedkommende kan være gennemført, inden sommerferien i 1955 begynder. For at dette kan nås, er det nødvendigt, at vakcinationen foregår på skolerne under lærernes medvirken.

Folkeskolen nummer 16

April 1955

Powered by Labrador CMS