Uskolet

Opskrift: Giv dine unger en skøn og sjov og sund og nærende madpakke, som giver dig stress

I børns travle og spændende hverdag er der behov for en dejlig madpakke, som du kan kreere på kun ganske få timer hver morgen – få inspiration her:

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

 

● Sæt uret til klokken 02, så du er sikker på at nå det hele.

● Start med at forberede for­skel­­­lige marinader, dressinger, toppings, fermentering og så videre. Brøddejen, slået op aftenen inden, kan med fordel hæve færdig imens.

● Dan dig et overblik over de forskellige ingredienser: citrusmarineret fisk, kalvekød med trøffel, fennikelpølse, ørredrillette, ramsløgstapenade - kun fantasien sætter grænser.

● Husk også den hjemmelavede fynske rygeost (bemærk: Rygeost kan sagtens købes færdig, men overvej, om det er det signal, du ønsker at sende videre til næste generation).

● Brug lidt tid på at arrangere retterne på en indbydende måde. Skær for eksempel gravad okseinderlår med jordskokkepuré ud, så det ligner de bedårende figurer fra Disneys fantastiske univers.

● En lille hilsen på en seddel i madpakken er jo sødt, men hvorfor ikke peppe det lidt op? Prøv i stedet at kalligrafere et citat fra en Jens Christian Grøndahl-roman, og fold det som en lille nuttet origamidinosaur.

● Indpakning? Cellofan er en mulighed, men er det ikke sjovere med en personlig madkasse? Prøv for eksempel pileflet, det er både sjovt og hyggeligt at sidde med om morgenen. Dekorér med sten oppe fra ødegården.

● Læg det hele på Insta, og tag så fat på forberedelserne til et skønt morgenmads­bord til dine kære.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.