Folkeskolens leder:

Læs, vurdér og stem

Underrubrik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En historisk beslutning. Så langt rækker enigheden om fortolkningen af formandens og DLF-hovedstyrelsens anbefaling af at stemme nej til forligsmandens mæglingsforslag. Vurderingerne - af hvad der blev sagt i Forligsinstitutionen, før forslaget blev offentliggjort - er der derimod flere af. Eller rettere: Der er flere tolkninger af, hvad Anni Herfort sagde eller ikke sagde. Talte hun med to tunger? Nikkede hun ja, rystede på hovedet, eller mumlede hun et lillebitte ja - eller nej?

Svaret er bedøvende uinteressant, for nu er det medlemmerne, der skal mene noget.

Det er uinteressant af to grunde.

Den første er, at ingen kan være i tvivl om, hvad Anni Herfort og Danmarks Lærerforening har ment undervejs i forhandlingsforløbet. Der er blevet sagt nej til mere forlodsfinansiering så ofte, at selv den mest overfladiske avislæser må have opdaget det.

Den anden grund er mere formel: Anni Herfort sagde hverken ja eller nej, for hun blev slet ikke spurgt! Det var hovedorganisationerne, der skulle mene noget. Og de sagde ja alle tre - også Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd, FTF, hvor lærerne hører til.

Lige nu er det meget mere interessant, hvad medlemmerne i organisationerne mener. Derfor er det vigtigt at få læst sidste uges særnummer om mæglingsforslaget. Læs og tænk - og tal med kolleger. Diskutér også gerne her i bladet og på www.folkeskolen.dk. Nej-fronten er massiv, og senest har sygeplejerskernes kongres afgivet et rungende nej. Men der er faktisk medlemmer også i Danmarks Lærerforening, der argumenterer for et ja.

Vurdér selv argumenterne - og sæt så et kryds. Stemmesedlen sidder midt i særnummeret. Den skal afleveres senest onsdag den 24. april.

-th