Teddy Toft

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Teddy Toft var lærer på Stubbæk Skole fra 1979. Han døde 9. marts, 44 år. Han underviste i biologi, sløjd, matematik og hjemkundskab. I en årrække var han desuden i bestyrelsen for Aabenraa Lærerkreds og tillidsmand på skolen.

Teddy var afholdt af alle - kolleger såvel som elever. Han havde en sjældent god evne til at få det bedste frem i alle - på en altid positiv og glad måde. Det var sjovt og hyggeligt at være sammen med Teddy. På skolen var der et begreb - Teddy-vitser - som alle nuværende og gamle elever altid vil tænke tilbage på med glæde. Over for sine elever var han imødekommende, åben og altid rolig. Ud over at være en god lærer var Teddy et umådeligt godt menneske. Tillidsfuld, hjælpsom og forstående. En person, der gav uden at kræve noget igen. Hans engagement og begejstring var altid til stede, om scenen var Grand Canyon, en gravalvorlig fodboldkamp eller den går hverdag, som i øvrigt ikke var grå i Teddys univers.

Han har blandt venner og kolleger sat sig spor, som aldrig kan viskes bort.

Det er ufatteligt - i ordets sande betydning - at han ikke er omkring os mere. Det er ikke til at forstå, at Ditte og Nynne ikke mere har deres omsorgsfulde og kærlige far, og det, at Jenny ikke mere skal dele sit liv med Teddy, virker meningsløst.

I lokalsamfundet var han særdeles aktiv og medstifter af Ensted Sogns Støtteforening og en af initiativtagerne til Ensted Folk- og Viseforening.

Teddys mange talenter nød alle godt af. Han var ualmindelig god med sine hænder og havde altid en løsning på næsten ethvert problem. Han nød at spille med sine venner i Ensted Spillemændene, og selve spilleglæden var en ledetråd i Teddys liv.

Teddys bas spiller ikke mere, men i vore hjerter vil minderne om en sand ven for altid spille lystigt.

Kolleger og venner på Stubbæk Skole