På Nettet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elever, lærere, klasser, skoler, forældre - alle er vi på Nettet, derhjemme, på arbejde eller i skolen.

At sige alle er selvfølgelig lidt overdrevet, men det kommer, præcis ligesom farve-tv og telefon. Det er et spørgsmål om tid, er det.

I første omgang er vi alle brugere, derefter bliver mange af os selv udbydere med egne sider med mere eller mindre relevante oplysninger. Skolerne vil fortælle forældrene, hvad de står for, og hvad de laver, lærerne vil lægge opgaver ud, så elever kan arbejde uafhængigt af tid og sted, og eleverne vil vise andre, hvem de er, og hvad de har lavet.

Måske er det på tide, at vi begynder at arbejde med, hvordan man bedst kommunikerer et budskab på Nettet?

De fleste bruger nemlig kun deres web-sted som en elektronisk brochure. Man tænker i papirmediet, fylder oplysning på oplysning, side på side, som læseren så kan bladre sig igennem eller printe ud - og det var så det. Et stykke elektronisk papir. Som oftest temmelig kedeligt og uinteressant.

Naturligvis er det svært at tænke i formidling med et nyt medie. Det kræver tid og kreativitet at aflære gamle måder at gøre tingene på og træde nye stier.

Derfor er det spændende at se på dem, der har et bud på nye veje ud af de århundreder gamle vaner, papiret har lært os.