DLF siger nej

Kongresbeslutning fra 1987 gælder stadig

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolen må ikke blive afhængig af sponsorering. Hvis der i en aftale med en privat virksomhed er krav om modydelser, så er man gået for langt', siger Stig Andersen, DLF's næstformand.

Han vil ikke tage stilling til den konkrete aftale mellem Skive Kommune og Lego, men udtaler sig generelt om sponsorering.

'Lærernes undervisning skal ske ud fra en professionel vurdering af, hvilket undervisningsmateriale der er bedst, og hvad det enkelte barn har behov for, ikke ud fra, hvilket materiale en sponsor stiller til rådighed'.

Han er ikke i tvivl om, at der vil komme flere eksempler på firmaer, der gerne vil ind med materialer til folkeskolen. Jo mere presset den kommunale økonomi er, des større risiko for at sponsorer kommer ind, mener Stig Andersen.

Han frygter også, at når skolen gratis får undervisningsmateriale stillet til rådighed, så begrænser de lærernes didaktiske overvejelser.

DLF tog sidst stilling til sponsorering på kongressen i 1987, og holdningen fra dengang gælder stadig, påpeger Stig Andersen. Ledelsen i DLF har ingen planer om at tage spørgsmålet op igen.

'Hvis vi konstaterer, at området udvikler sig, eller vi får konkrete henvendelser, så vil vi selvfølgelig tage det op', siger Stig Andersen.pls