Uskolet

Ny undersøgelse: Lærere er forskellige

Publiceret

Ifølge en ny undersøgelse er lærere i den danske folkeskole forskellige. Det gælder ikke blot på velkendte parametre som køn, alder, socialgruppe, religion, etnisk herkomst og politisk anskuelse, men også med hensyn til blandt andet temperament, humør, dagsform.

Sidstnævnte er igen påvirket af faktorer som anerkendelse, kolleger, mails fra Valdemars mor, familie, pension, kaffe og den kæmpe idiot, der råbte i morgentrafikken. Hertil kommer vejret, årstider, tidspunkt på måneden, ugen, dagen, økonomi, fladt dæk, sex, anerkendelse, dum P4-musik, rygsmerter, og hvorfor helvede printeren nu ikke virker igen.

Endelig kan der registreres indvirkning fra kategorier som dårlig hårdag, sms om hjemkommet GLS-pakke, tilfældigt smil i Netto, afsluttet Netflix-serie, glasur på klassenstimekage, sød tegning fra elev og anerkendelse. Lærere er forskellige, viser det sig, og den enkelte lærer er heller ikke den samme hele tiden. 


Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.