Uskolet

Politikere: Lad os nu fokusere på kvaliteten 
i besparelserne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De seneste års nedskæringer på skoleområdet bør anskues på en anden, mere positiv måde end hidtil. Sådan lyder i hvert fald opfordringen ved skoleårets start fra de politiske partier, der har medvirket til at gennemføre spareplanerne. »Jo, der har da nok været temmelig mange skolelukninger, og ja, også en del fyringsrunder og den slags. 2,5 milliarders besparelse på tre år lyder måske også af meget«, kommenterer en politisk ordfører. »Men i stedet for hele tiden at diskutere kvantiteten af besparelserne så lad os nu sammen forsøge at fokusere mere på kvaliteten af dem«.

Ordføreren vil ifølge eget udsagn gøre sit til, at der i det nye skoleår etableres en mere konstruktiv tone i dialogen med lærerne, idet han tilføjer: »Eller I hvert fald med dem, der stadig er i job«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.