Uskolet

Danske skoleelever gennemsnitligt 21 procent dummere efter ferien

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De elever, som nu vender tilbage til skolebænken, er i løbet af de sidste ugers sommerferie blevet en del mindre kvikke, end de var før ferien - mere præcis 21 procent dummere. Det viser en ny undersøgelse, som også dokumenterer, at eleverne ikke mindst i indskolingen er blevet op til 48 procent mere forkælede.

Den 36-årige lærer i matematik Mette Friis genkender problemet. »Det er det samme hvert år efter ferien. Min 6. klasse nåede for eksempel først 5.-klasse-niveauet omkring efterårsferien«, fortæller matematiklæreren, som dog også selv har været nødt til at repetere metoden til, hvordan pokker det nu er, man dividerer.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.