Anmeldelse

@ktuel-matematik

Xtra-opgaver

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lovmæssige krav og almindelige behov for nutidsrelevant matematik har inden for de senere år medvirket til et boom i udgivelsen af nye eller opdaterede materialer til faget. Alligevel ønsker man tit som lærer på én gang at have en stribe sværere/bredere opgaver til rådighed - så man ikke selv skal opfinde den dybe tallerken eller føle sig henvist til jagten i op til flere lærebogssystemer.

Dette netbaserede materiale falder derfor på et tørt sted. Fire månedlige opgaver i Word- eller pdf-format kan hentes og printes - eller endnu bedre behandles direkte på computeren, idet de foreslåede link til brug for opgaveløsningen hermed er aktive. Yderligere er en facitliste tilgængelig - som så ofte før kun interessant for elever, der allerede har gjort arbejdet for at nå frem til et resultat.

Der bydes på mange spændende emner; i de seneste måneders opgaver har eleverne således kunnet beskæftige sig med alt fra bilsalg og børnecheck til bjergbestigning og befolkningstilvækst.

Til hver opgave er udarbejdet en række spørgsmål, hvis lukkethed ikke ligefrem lægger op til for eksempel folkeskolens mundtlige afgangsprøve. Til gengæld er de udmærkede og nødvendige guidelines i opgavetypen, hvor eleverne skal hente mange kvantitative oplysninger ud af en "rigtig" avisartikel.

For svært for nogle elever, sandsynligvis; men her er så mulighed for, at læreren benytter Word-formatet og redigerer sig frem til en passende sværhedsgrad eller - alligevel - benytter sitets mulighed for selv at kreere.