Anmeldelse

@ktuel-afgangsprøve 2006

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mens gruppeprøven i folkeskolens afgangsprøve i matematik er bortfaldet, er der med bibeholdelsen af prøveformen blot opstået et endnu større behov for ny inspiration til udarbejdelse af brede og varierede oplæg hertil. Hvor man som lærer førhen kunne nøjes med en syv-otte stykker, skal man nu op på omkring det dobbelte antal, hvis der ikke undervejs i prøveforløbet for en hel klasse skal blive for mange gentagelser.

Dette netbaserede materiale yder for en overkommelig pris en håndsrækning i så henseende, idet de i alt 15 elevoplæg i pdf-format er lige til at printe ud (i farver og på en ordentlig papirkvalitet) og anvende. Hertil kommer lærerens 15 Word-filer indeholdende link, hvor oplysninger og talmateriale til brug for det pågældende emne kan hentes - plus en liste med forslag til konkrete materialer, som vil kunne indgå i prøven.

Altså en nærmest grydeklar sag, som formentlig let vil kunne opdateres og dermed forekomme lige aktuel, også til næste år. Og så gør det knap så meget, at inspirationen fra en halv snes års intern prøveoplægscirkulation blandt matematiklærere er til at få øje på: Hvem har måske ikke allerede haft elever oppe i "Vandforbrug", "Storebælt", "Fodbold", "Vejret" ...?

Selve opgaveformuleringen er meget åben - kun med forslag til, hvilke matematiske discipliner eleven kan præsentere med udgangspunkt i grafik og talmateriale. Mange til pynt-billeder og en indledende teksttung problemstilling trækker en enkelt karakter ned i et ellers fint helhedsindtryk.