Vinder af Børnebogsprisen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 14. marts blev årets Børnebogspris overrakt til forfatteren Janne Teller for bogen 'Intet'.

'Janne Teller har skrevet en bog om intet mindre end livets mening. Det er en bog, som gør et stort indtryk på læseren og giver stof til eftertanke', sagde kulturminister Brian Mikkelsen ved overrækkelsen.

'Intet' fortæller historien om drengen Pierre Anthon, der meddeler omgivelserne, at han ikke vil gå i skole mere, fordi intet har betydning. De andre børn beslutter at vise, at han har uret, og afleverer betydningsfulde genstande til ham som beviser på livets mening. Til at begynde med er der tale om uskyldige ting som en fiskestang eller et par sandaler. Men begivenhederne eskalerer, og børnene presser hinanden, så Elise må aflevere sin døde lillebror og Jan-Johan sin pegefinger, så han ikke længere kan spille guitar som Beatles.

Børnebogsprisen er på 30.000 kroner og har til formål at hædre en særlig bemærkelsesværdig indsats for den danske børne- og ungdomsbog.