Stort set alle krav indfriet

Derfor ja

Publiceret

Krav: Generelle procentvise lønstigninger.

Resultat: Betydelig større lønstigning end sidst.

Krav: Begyndelsesløn op på trin 24 og slutløn op på trin 39.

Resultat: Vi fik begge dele. Oprykningen fra 38 til 39 betyder endvidere cirka 2.400 kroner mere i årlig pension til tjenestemænd, der pensioneres fremover fra sluttrinet. Derudover fik lærere på mellemtrinene 24, 25, 27, 29 og 31 et årligt tillæg på 3.200 kroner, selv om det ikke var med i vores kravopstilling.

Krav: Et større skolelederprojekt.

Resultat: Det fik vi. Endda med pæne lønstigninger til alle.

Krav: Forbedring af prøveaftalen.

Resultat: Afregningen ved prøver blev forbedret.

Krav: Forhøjelser af tillægget for skoleakkorder og timerammer

Resultat: En forhøjelse fra fire kroner til 6,67. Ikke meget. Men alligevel en forhøjelse på over 50 procent.

Krav: Efter- og videreuddannelse til børnehaveklasselederne.

Resultat: Det fik vi. Derudover fik børnehaveklasselederne på løntrinene 21, 23 og 25 tillæg på 3.200 kroner, selvom det ikke stod i vores krav.

Krav: Ikke-disponeret tid til alle lærere.

Resultat: Ikke indfriet.

Krav: Begrænsning af den decentrale løn.

Resultat: Ikke indfriet. Loftet for decentral løn steg sågar med en promille fra 0,8 til 0,9 procent. Men som noget nyt og positivt er det aftalt, at hver kommune skal bruge 0,5 procent af lønsummen, og den enkelte organisation er sikret 0,5 procent på landsplan. Ingen af de to ikke-indfriede krav vil kunne danne grundlag for en konflikt. Decentral løn som konflikttema vil for det første være vanskelig at forklare, fordi et lønloft er én eller to promille for højt. For det andet viste tilbagemeldingerne ved kravopstillingen i efteråret, at selv om alle ønskede at begrænse den decentrale løn, så fremførte de samtidig, at deres medlemmer ikke var villige til konflikt på dette spørgsmål.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.