Stem ja

Misbrug ikke strejkevåbenet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Enhver organisation skal være parat til at bruge strejkevåbenet, hvis det vurderes, at der via faglig kamp kan opnås bedre resultater end de, der er forhandlet.

Et nej til dette overenskomstresultat vil efter al sandsynlighed betyde, at alle Danmarks Lærerforenings aktive medlemmer inden sommerferien vil befinde sig i konflikt enten som strejkende eller som betalere af strejkekontingent. Sammenligner man dette overenskomstresultat med de krav, som blev opstillet af vores kongres, kan det konstateres, at næsten alle vores krav er blevet tilgodeset. Desværre lykkedes det ikke at få afskaffet den decentrale løn. Denne er en del af det generelle forlig, og derfor må det overvejes, om en strejke blandt DLF's cirka 14.000 overenskomstansatte medlemmer vil kunne ændre et resultat, der er gældende for over 600.000 offentligt ansatte. Jeg har foretaget denne vurdering, og jeg finder, at det vil være misbrug af strejkevåbenet, hvis vi kaster medlemmerne ud i en så udsigtsløs konflikt.

Forringelse af F-faktoren blev klart oplistet som konflikttemaet henholdsvis på medlemsmøder og sidenhen på kongressen, men heldigvis lykkedes det os at forhindre arbejdsgiverens angreb på vores forberedelse.

Samlet set har vi opnået et godt overenskomstresultat for vores medlemmer. Jeg finder, det er vigtigt at gøre sig klart, at en overenskomstforhandling ikke handler om de generelle decentraliseringstendenser i landet eller om ressourcerne til folkeskolen, det handler om løn.

Jeg vil ikke være bekendt at sende medlemmerne ud i en konflikt, hvor udsigten til at nå andre og bedre resultater fortoner sig i det uvisse.

Derfor vil jeg anbefale medlemmerne at stemme ja.