Stem ja

Små skridt - men i den rigtige retning

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle får som minimum en lønstigning på cirka fem procent. Lærere på start- og slutløn og børnehaveklasseledere på startløn vil få lidt større stigninger.

Af ændringer, som især har betydning for specialundervisningsområdet, skal nævnes:

En del skolekonsulenter i lønramme 29 omklassificeres til lønramme 30. Men der er behov for yderligere stigninger til konsulentgruppen! Skift fra en lærerstilling til en konsulentstilling må aldrig kunne medføre lønnedgang.

Skolepsykologer og konsulenter med ledelsesbeføjelser overgår til nye lønformer, hvilket ved overgangen betyder pæne lønstigninger, og på sigt måske en bedre lønudvikling.

Lederaftalen omfatter nu kun stillinger med egentlige lederbeføjelser.

Det flydende tillæg kan efter lokal aftale gives som et fast tillæg. DLF vil udarbejde en vejledning til kredsene.

Den decentrale løn eksisterer fortsat, men størsteparten er nu organisationsopdelt. Muligheden for forbedringer til konsulentgruppen i den kommende overenskomstperiode afhænger nu af de retningslinier, kongressen lægger for brugen af de decentrale midler.

det amtskommunale område er ændringerne svarende til det kommunale område.

Da resultatet er meget tæt på de krav, som kongressen opstillede i Kolding, er det vanskeligt at begrunde et nej. Internt kan vi efterfølgende diskutere, om vi skulle have stillet større, flere eller andre krav, men her og nu har vi brug for en samling af foreningen. Brug din stemme og stem ja ved urafstemningen.